Brezový cukor je cukrom 21. storočia

Brezový cukor
Brezový cukor je cukrom 21. storočia

Brezový cukor je zdravou variantou pre náš klasický kryštálový cukor. Vzhľadom sa neodlišuje a je používaný už vyše sto rokov. Krajinou jeho pôvodu je Fínsko a jeho účinky na zdravie sa skúmajú približne od 60. rokov minulého storočia. Výhodou je, že brezový cukor môžu používať diabetici a je veľmi vhodnou náhradou pri redukčných diétach. Odkysľuje organizmus a nespôsobuje tvorbu zubného kazu. Jeho chemické označenie je xylitol. V dnešnej dobe tvorí cukor podstatnú časť našej prijímanej potravy, je súčasťou veľkého množstva pokrmov, ktoré denne konzumujeme, či už v priamej, alebo skrytej forme. Na spracovanie prijatého brezového cukru nie je potrebný inzulín. Veľkou výhodou je, že je pomaly stráviteľný uhľohydrát, jeho premena na glukózu je zložitý chemický proces, ktorý je časovo náročný. Pre túto vlastnosť neovplyvňuje hladinu cukru v krvi. Nezaťažuje organizmus. Jeho pomalá premena na glukózu je jeho hlavnou výhodou, telo pomaly dostáva prísun energie bez zaťaženia. Brezový cukor je vhodnou náhradou aj pri tehotenskom diabetes. Vzniká dôsledkom zmien hladiny hormónov počas tehotenstva, ktoré spôsobujú, že účinok inzulínu je nižší a dochádza k dočasnej inzulínovej rezistencii. Konzumáciou brezového cukru sa zabraňuje tvorbe zubného plaku a zuby sú mineralizované.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

32 + = 34